Last modified: juni 17, 2021

Skapa en registrering i iPad-appen

Denna guiden visar hur du steg för steg skapar en registrering i iPad-appen

Efter att du loggat in och valt ditt projekt, kommer du att vara på projektöversikten. Härifrån väljer du ritningen(1) som du vill skapa en registrering på eller tryck på den gula ”+”(2) knappen

OBS! Om du använder den gula ”+” -knappen skapas registreringen utan att en ritning är kopplad till den.

När du har öppnat registreringsritningen, tryck helt enkelt på platsen för din registrering (1), detta ger en gul markör till ritningen och öppnar menyalternativen.

1. Det här är den gula markören som visas när du lägger till en registreringsmarkör i en ritning
  2. Detta skapar registreringen och öppnar registreringsredigeringsvyn
  3. Detta gör att du kan placera flera markörer för en registrering. Använd detta om du vill lägga till denna registrering flera platser på ritningen.
  4. Detta avbryter markeringen.

Genom att trycka på OK öppnas registreringsvyn. Härifrån måste du fylla i informationen om registreringen.

1. Vald ritning och/eller ritningar tillgängliga i aktuell projektmapp, använd detta om du vill ändra ritningen i registreringen.
  2. Välj grupp
  3. Kategorigrupper 1, 2 och 3
  4. Det här är en knapp för checklista. Det visas i kategorigrupper om en checklista är kopplad till den gruppen.
  5. Här kan du skriva en beskrivning för registreringen, det finns också en beskrivningshistorik-knapp på höger sida, så att du kan lägga till tidigare beskrivningar du skrev till denna registrering
  6. Lägg till ett foto i registreringen och se de foton som redan är kopplade till den

För att lägga till en bild i registreringen, klicka på fotoknappen (6). Detta tar dig till kameravyn.

1. Den översta ikonen justerar bildens ljusstyrka. Den nedre ikonen öppnar ditt fotogalleri så att du kan välja bilder som du redan har tagit.
  2. Detta stänger kameravyn igen.
  3. Detta tar en bild.

När du har tagit en bild får du fler alternativ till vänster.

1. Välj den färg du vill rita eller skriva med
  2. Rita med frihand på bilden
  3. Skapa ett textområde så att du kan skriva på bilden
  4. Skapar en rektangel
  5. Ångra din senaste åtgärd (din ritning, text, rektangel)
  6. Ta bort det här fotot
  7. Ångra det här fotot (Du kommer att kunna ta en ny bild direkt efter)
  8. Spara detta foto

När du är klar sparar du bara ditt foto och skickar den här registreringen till personen som måste kontrollera det.

Klicka på den gula registreringsknappen för att öppna mottagarfönstret

1. Om du vill spara mottagaren för framtida registrering kan du trycka på knappen ”Kom ihåg mottagare”. Detta kommer automatiskt att lägga till samma mottagare i framtida registreringar.
  2. Detta område visar alla tillgängliga mottagare för registreringen. Välj bara den eller de personer du vill skicka detta till.
  3. När du är klar klickar du på ”OK”. Din registrering är nu klar och du kan trycka på ”Spara” i registreringsvyn.

Kom ihåg att synkronisera telefonen efter att du har skapat registreringar för att få uppdateringar.